Veilig daten via durfjijmetmij.nl

On-line daten is een leuke en spannende manier om andere singles te ontmoeten. Om het leuk én veilig te houden, is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je tips voor een veilige date.

1. Ga af op je gevoel

In alle gevallen telt: volg je instinct. Zegt je gevoel dat iets niet helemaal klopt, dan kun je het beste extra voorzichtig zijn. Als je twijfelt, praat er dan eens over met iemand die je goed kent.

2. Je privacy

 Gebruik nooit je volledige voor- en achternaam als profielnaam, maar bijvoorbeeld een nickname of alias.

Geef nooit zomaar je telefoonnummer, achternaam of adres. Pas als je denkt dat je je online partner kunt vertrouwen, kun je die stap wagen.

3.Fakers

Realiseer je dat iedereen zich op internet anders kan voordoen dan hij of zij in werkelijkheid is. Mensen die dit doen worden 'fakers' genoemd. Vaak proberen fakers zich beter voor te doen dan dat ze zijn, soms zijn het gewoon zielige types. Als iets té goed lijkt om waar te zijn, wees dan alert. Bij twijfel rapporteer dit bij ons.

4.Voordat je afspreekt

Als degene geen foto heeft op zijn profielpagina.Vraag dan 2.om een foto voordat je met iemand afspreekt

Laat je nooit opjagen of onder druk zetten om een afspraak te maken of om bepaalde gegevens bloot te geven. Jij hebt zelf controle over wat je wél en niet wilt. Als iemand toch blijft aandringen, blokkeer deze persoon. Zo laat je zien dat je hier niet van gediend bent.
Tenslotte is het ook handig om even te bellen vantevoren. Een kort telefoontje (met nummerweergave uitgeschakeld) om even iemands stem te horen, geeft je meer duidelijkheid over wie je gaat ontmoeten.

5.Afspreken in real life

Heb je besloten dat je iemand genoeg vertrouwt om hem of haar in het echt te ontmoeten, spreek dan af op een openbare plaats waar ook andere mensen zijn. Spreek nooit direct bij iemand thuis af.  En wees op tijd.

Vertel van tevoren aan iemand die je vertrouwt waar je hebt afgesproken en wat je gaat doen. Het is een goed idee om hem of haar even te (laten) bellen tijdens je date. Mocht je afspraak om een of andere reden tegenvallen, dan heb je gelijk een goed alibi om weg te kunnen gaan.

Registreren op
Registreren
#replace title#